Zijn er verschillen tussen de soorten finasteride die worden aangeboden?

Als je finasteride wilt kopen kun je vaak door de bomen het bos niet meer zien. Er wordt zoveel aangeboden dat je kunt gaan twijfelen, welke finasteride is de beste?

Deze haartabletten kun je zowel in de apotheek kopen als ook online bestellen, je zal dus eerst in deze een keuze moeten maken. Kies je ervoor om finasteride in de apotheek te kopen, dan ben je ervan verzekerd dat je authentieke, farmaceutische finasteride tot je beschikking hebt. Dat wil je natuurlijk sowieso, maar bij de apotheek kopen heeft misschien ook nadelen voor jou.

Om bij de apotheek finasteride te kopen moet je eerste naar de huisarts om een recept te krijgen zodat je het kunt afhalen. Veel mannen (en zeker vrouwen) kijken hier tegenop, omdat ze hun heibel niet graag delen met een ander, ook geen huisarts. Daarnaast kan er een financiele reden zijn dat iemand niet op recept finasteride wil kopen. Het kost namelijk relatief veel geld (in vergelijking met het alternatief dat we hierna gaan bespreken) en het wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar. De merken die je bij de apotheek vaak tegen zult komen zijn Propecia en gelokaliseerde generieke merken. Helemaal niets mis mee natuurlijk!

Er is echter nog een andere manier om finasteride te kopen, namelijk door het online te bestellen bij een webshop. Dit heeft vele voordelen, zo kun je finasteride vaak al voor de helft van de prijs krijgen dan via de conventionele manier. En, je privacy is gewaarborgd, want je kunt deze finasteride zonder recept verkrijgen. Niemand hoeft dus te weten dat jij je stoort aan je haaruitval en daar door gebruik van finasteride iets aan wil doen. De merken die je bij zulke webshops tegenkomt zijn eigenlijk altijd generieke merken, die geproduceerd worden en gelokaliseerd zijn voor landen waar het zonder voorschrift verkrijgbaar is. Denk hierbij aan Finpecia, Finax, en Finalo 1 mg finasteride. Een ander gigantisch voordeel van online kopen zonder recept is dat ook 5 mg finasteride bereikbaar is. Deze variant wordt eigenlijk voor een andere aandoening gebruikt en zal de huisarts dus niet voorschrijven voor haaruitval. Echter, het bevat exact hetzelfde actieve ingredient en werkt dus net zo goed. Het is een stuk voordeliger om 5mg finasteride te kopen en de tabletten op te delen zodat je 1 mg finasteride per dag kunt innnemen. Het nadeel van een webshop is dat het minder betrouwbaar is. Kies je ervoor om bij een webshop te bestellen, zorg er dan voor dat je goed kijkt of deze te vertrouwen is, dan ben je verzekerd van een mooie dos haar zonder die mega aanslag op je wallet.