Wat zijn de voordelen van een tankkaart?

Iedereen die veel met de auto rijdt, heeft het vast al wel eens meegemaakt. Je moet dringend gaan tanken en merkt dat je je portefeuille vergeten bent of je bent later dan verwacht aan het tankstation en die blijkt al gesloten te zijn. Een vervelend probleem natuurlijk en dan zit er niets anders op dan iemand op te bellen die je uit de nood kan komen helpen. Door gebruik te maken van een tankkaart behoren deze zorgen tot het verleden.

Wat is een tankkaart?

Een tankkaart kun je eigenlijk heel makkelijk vergelijken met een gewone bankkaart. Je tankt op elk moment van de dag of de nacht met je tankkaart en je pincode en hoeft dus niet langer rekening te houden met de openingsuren van het tankstation. Waar je ook bent in Nederland of daarbuiten, tanken doe je zonder dat je daar verder iemand voor nodig hebt.

Maak het jezelf een stuk makkelijker

Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan? We benoemen een aantal voordelen:

Een tankkaart is veilig

Omdat er bij het gebruik van de tankkaart altijd een pincode moet ingegeven worden, ben je er zeker van dat er van je kaart geen misbruik kan gemaakt worden. Enkel wie je kaart én je code heeft, kan genieten van een tankbeurt. Let er natuurlijk wel op om beide niet samen te bewaren, als er ingebroken wordt in je auto geef je de inbrekers zo een gouden tip.

Een tankkaart biedt gebruiksgemak

Makkelijker tanken dan met een tankkaart zal je niet lukken. Je begeeft je naar het tankstation van je keuze, voert je kaart en code in de terminal en kunt zo op ieder moment van de dag en de nacht tanken. Geen gedoe met verschillende kaarten, geen nood aan cash geld en geen rekening houden met openingsuren. Ditzelfde voordeel geniet je ook als je in het buitenland verblijft.

Een tankkaart vereenvoudigt je administratie

Wie graag snel een correct en volledig overzicht heeft van de kosten van het tanken, van het verbruik van de auto en van de documenten die nodig zijn voor de belastingdienst kan maar beter snel een tankkaart aanvragen. Elke maand krijg je namelijk van iedere tankkaart een overzicht waarop de datum van het tanken staat, het aantal getankte liter en de betaalde prijs. Ondernemers en zzp'ers bijvoorbeeld hebben aan dit document voldoende om kosten en btw te kunnen recupereren.

Wil jij ook van de voordelen van een tankkaart genieten?

Een tankkaart aanvragen gaat snel en eenvoudig. Je doet eenvoudig online de aanvraag en de kaart en pincode worden afzonderlijk naar je toegestuurd zonder dat je verder nog iets hoeft te doen. Vanaf het moment dat je de kaart en de code in je bezit hebt, kun je van de voordelen genieten en al vanaf de eerste maand kun je rekenen op het handige maandoverzicht. Zijn er bij jou verschillende auto's in gebruik? Geen enkel probleem, dan vraag je gewoon voor iedere auto een kaart aan en kun je makkelijk het onderscheid maken en het overzicht bewaren.